Våra värmepumpar

Värmepumpar för berg-, mark- och sjövärme
Pumparna finns i flera modeller. Både som separata värmepumpar för samkörning med annan värmekälla. Eller som kompletta värmeanläggningar med värmepump, varmvattenberedare och elkassett i samma enhet.
 
Vi har även frånluftvärmepumpar som gör att du kan utnyttja energin i den luft du annars ventilerar bort. Alla Thermias värmepumpar för berg-, mark- och sjövärme är utrustade med den tysta och effektiva scrollkompresssorn.
 
Samkörning
Vissa modeller kan installeras ihop med befintlig, användbar panna eller kombineras med separat varmvattenberedare och elkassett. Kontakta din närmaste återförsäljare för just din individuella lösning.

 

Thermia Diplomat Inverter

Bergvärmepumpen med maximal prestanda
En nyutvecklad varvtalsstyrd kompressor, tillsammans med en helt ny typ av styrning, är en stor del av hemligheten bakom Thermia Diplomat Inverters enastående prestanda.

Den varvtalsstyrda kompressorn anpassar hela tiden effekten efter behovet vilket ger en mycket hög årsvärmefaktor. Du använder aldrig mer energi än vad som verkligen behövs, och därmed kan du sänka din elräkning ytterligare.

Extra mycket varmvatten, till lägsta kostnad
Diplomat Inverter innehåller en rad olika tekniker för smart varmvattenproduktion, vilket ger en oslagbar varmvattenkomfort.

Den varvtalsstyrda kompressorn ser till att effekten hela tiden anpassas efter rådande varmvattenbehov. Detta kallas variabel varmvattenladdning och minimerar energiåtgången, samtidigt som stora volymer varmvatten kan tappas utan att temperaturen sjunker.

En så kallad hetgasväxlare (HGW) gör att det produceras varmvatten samtidigt som det produceras värme till huset, vilket är kostnadseffektivt.

Smart styrning och distansövervakning
Styrning av värmepumpen sker från en enkel och snygg färgdisplay.

I Thermia Diplomat Inverter är tekniken för övervakning på distans redan inbyggd. Vill du även kunna styra värmepumpen på distans finns möjligheten att skaffa en tilläggstjänst för detta.

Som värmekälla kan du välja bergvärme, ytjordvärme eller sjövattenvärme.

 

Thermia Diplomat Optimum G3

Thermia lanserar nu en ny villavärmepump, Thermia Diplomat Optimum G3, som är ännu effektivare än sin föregångare – storsäljaren G2. Tester utförda vid Danfoss Heat Pumps R&D Centre visar att den nya värmepumpen har upp till 10 procent högre årsverkningsgrad* än de närmaste konkurrenterna.

-Vår bästa villavärmepump har blivit ännu bättre, vilket gör att våra många kunder kommer att spara ännu mer pengar. År efter år. Vi ligger längst fram i teknikutvecklingen, och detta är förmodligen den bästa värmepump för villor som finns idag, säger Thermias försäljningschef Mats Larsson.

De förbättrade egenskaperna hos Thermia Diplomat Optimum G3:s kommer framförallt från den nyutvecklade kylkretsen. Med en ny typ av kompressor, nytt köldmedium och den senaste generationens värmeväxlare har G3:an blivit ännu effektivare än sin föregångare.


* Årsverkningsgrad (även kallad årsvärmefaktor) är det mått som visar hur effektivt en värmepump arbetar sett över ett helt år, där både varma och kalla perioder räknas in samt produktion av varmvatten. Årsverkningsgraden är unik för varje installation och måste därför räknas fram i varje enskilt fall.

 

Thermia Atec

Luft/vattenvärmepumpen som ger maximal prestanda och komfort året runt.
Thermia Atec sätter en ny standard för luft/vattenvärmepumpar. Med en överlägsen årsverkningsgrad* ger den maximal energibesparing! Genom en unik akustisk design har den utvecklats för att bli den tystaste på marknaden. Den är utrustad med kylfunktion, vilket innebär att du kan njuta av svalka i huset under den varmare delen av året. Och har du swimmingpool, kan även den anslutas till Thermia Atec för att minska uppvärmningskostnaden.

Helt nyutvecklad teknik
Tekniken i Thermia Atec är helt nyutvecklad. Genom att kontinuerligt optimera de tre huvudparametrarna luftflöde (variabel EC-fläkt), kylkretsflöde (elektronisk expansionsventil) och flöde i värmedistributionen (Optimumteknik), minimerar Thermia Atec energiåtgången. Energin hämtas från utomhusluften, och ger varmvatten och vattenburen värme, med en effektiv energibesparing ända ner till –20°C, vilket gör att du kan sänka dina uppvärmningskostnader med upp till 80 procent.

Tre varianter av inomhuspaket
Thermia Atec består av två delar: själva värmepumpen som placeras utomhus samt ett inomhuspaket. Thermia Atec finns i flera effektstorlekar och kan kombineras från 6 till 36 kW. Det finns tre varianter av inomhuspaket att välja mellan – innehållande olika funktioner. Vilket paket du behöver beror på förutsättningarna i ditt befintliga värmesystem, på så sätt behöver du aldrig betala för mer än det du behöver.

Med tillbehören Thermia Link och Thermia Online får du möjlighet att optimera och fjärrstyra din värmepump.

En 6-årig kostnadsfri trygghetsförsäkring gäller för hela produkten – och du väljer sedan själv om du årsvis vill förlänga den upp till totalt 10 år.

* Årsverkningsgrad är ett mått på hur effektiv en värmepump är, sett över ett helt år där både varma och kalla perioder räknas in, samt produktion av tappvarmvatten.

Thermia Atec ger störst besparing
I Energimyndighetens stora test av luft/vattenvärmepumpar är Thermia Atec ensam testvinnare när det gäller effektiviteten – av alla testade modeller ger Thermia Atec störst besparing.

Energimyndigheten har under september 2011 gjort ett stort test av luft/vattenvärmepumpar. Av de 9 modeller som testats är Thermia Atec den värmepump som ger allra störst besparing. Dessutom hade Thermia Atec toppresultat när det gäller temperaturen på varmvattnet, låg ljudnivå och låga energiförluster.

Läs testet här!

 

Thermia Diplomat Optimum G2

Spara energi och pengar utan att spara på varmvattnet

Diplomat Optimum G2 producerar mer och varmare varmvatten än någon annan bergvärmepump på marknaden, samtidigt som den förbrukar mindre energi. Föregångaren Diplomat Optimum fick bästa betyg i kategorin mest och varmast vatten i Konsumentverkets test av bergvärmepumpar. Nu har vi höjt oss ännu ett snäpp – den här modellen har ytterligare 10 procent bättre årsverkningsgrad.

Vår nya, patentsökta tekniklösning HGW utnyttjar den befintliga husuppvärmningen för att samtidigt producera varmvatten. Det innebär att du får varmvatten på köpet när ditt hus värms av värmepumpen.


Den inbyggda TWS-tekniken gör dessutom att varmvattenberedaren fylls på kortare tid med varmare vatten, mot vad traditionell teknik klarar av. Den höga temperaturen i beredaren ger dig extra mycket varmvatten då det blandas ut till den temperatur du får ut i varmvattenkranen.

Som värmekälla kan du välja bergvärme, markvärme eller sjövärme.

Med tillvalet Thermia Online kan du styra din värmepump via internet. Skulle mot förmodan något behöva åtgärdas, får du automatiskt ett meddelande via e-post eller sms.

Den 10-åriga trygghetsförsäkringen gäller för hela produkten, de 6 första åren är kostnadsfria.

*) Testad enligt EN 14511 B0W35 (inklusive radiator- och köldbärarpumpar)

 

Thermia Diplomat Duo Optimum G2

Mer och varmare varmvatten
Thermia Diplomat Optimum G2 producerar mer och varmare varmvatten än någon annan värmepump på marknaden, samtidigt som den förbrukar mindre energi.

Separat varmvattenberedare
Thermia Diplomat Duo Optimum G2 är en variant av Thermia Diplomat Optimum G2. Det som skiljer de båda modellerna åt är att Duo-varianten har separat varmvattenberedare, och därför passar på ställen med låg takhöjd.


HGW-tekniken
Vår tekniklösning HGW utnyttjar den befintliga husuppvärmningen för att samtidigt producera varmvatten. Det innebär att du får varmvattnet på köpet när ditt hus värms av värmepumpen.

Styr värmepumpen via internet med Thermia Online
Med tillvalet Thermia Online kan du styra din värmepump via internet.

 

Thermia Diplomat Optimum

Minimal energiåtgång tack vare varvtalsstyrning
Thermia Diplomat Optimum är en högeffektiv värmepump med varvtalsstyrning, vilket innebär att driften hela tiden finjusteras efter rådande behov och förutsättningar. Optimumregleringen skapar således ideala förhållanden åt värmepumpen. Det ger maximal effektivitet och minimal energiförbrukning – sekund för sekund, dygnet runt.

Den höga årsverkningsgraden, som är ett mått på värmepumpens effektivitet sett över hela året, innebär att du kan sänka dina uppvärmningskostnader med mer än 75 procent.
Den inbyggda TWS-tekniken gör att varmvattenberedaren fylls på kortare tid med varmare vatten, mot vad traditionell teknik klarar av. Den höga temperaturen i beredaren ger dig extra mycket varmvatten då det blandas ut till den temperatur du får ut i varm-vattenkranen.

Som värmekälla kan du välja bergvärme, markvärme eller sjövärme.

Med tillvalet Thermia Online kan du styra din värmepump via internet. Skulle mot förmodan något behöva åtgärdas, får du automatiskt ett meddelande via e-post eller sms.

Den 10-åriga trygghetsförsäkringen gäller för hela produkten, de 6 första åren är kostnadsfria.

*) Testad enligt EN 14511 B0W35 (inklusive radiator- och köldbärarpumpar)

 

Thermia Diplomat Duo Optimum

Diplomat Duo Optimum är en variant av Diplomat Optimum. Det som skiljer de båda modellerna åt är att Duo-varianten har en separat varmvattenberedare, och därför passar på ställen med låg takhöjd eller för dig med extra stort varmvattenbehov. I övrigt är det samma värmepump.

*) Testad enligt EN 14511 B0W35 (inklusive radiator- och köldbärarpumpar)

 

 

 

 

Thermia Diplomat

Effektiv och driftsäker värmepump
Diplomat är en effektiv och driftsäker värmepump för dig som vill ha ett lättskött uppvärmningssystem med låga driftkostnader. Den höga årsverkningsgraden, som är ett mått på värmepumpens effektivitet sett över hela året, innebär att du kan sänka dina uppvärmningskostnader med mer än 75 procent.

Den inbyggda TWS-tekniken gör att varmvattenberedaren fylls på kortare tid med varmare vatten, mot vad traditionell teknik klarar av. Den höga temperaturen i beredaren ger dig extra mycket varmvatten då det blandas ut till den temperatur du får ut i varmvattenkranen.

Som värmekälla kan du välja bergvärme, markvärme eller sjövärme.

Med tillvalet Thermia Online kan du styra din värmepump via internet. Skulle mot förmodan något behöva åtgärdas, får du automatiskt ett meddelande via e-post eller sms.

Den 10-åriga trygghetsförsäkringen gäller för hela produkten, de 6 första åren är kostnadsfria.

*) Testad enligt EN 14511 B0W35 (inklusive radiator- och köldbärarpumpar)

 

Thermia Diplomat Duo

Diplomat Duo är en variant av Thermia Diplomat. Det som skiljer de båda modellerna åt är att Thermia Diplomat Duo har separat varmvattenberedare, och därför passar på ställen med låg takhöjd eller för dig med extra stort varmvattenbehov. I övrigt är det samma värmepump.

*) Testad enligt EN 14511 B0W35 (inklusive radiator- och köldbärarpumpar)

 

 

 

Thermia Atria Optimum

Luftvärmepumpen med aktiv styrning ökar din besparing Atria Optimum är en luft/vattenvärmepump med varvtalsstyrning, vilket innebär att driften hela tiden finjusteras efter rådande behov och förutsättningar. Optimum-regleringen skapar således ideala förhållanden åt värmepumpen. Det ger maximal effektivitet och minimal energiförbrukning – sekund för sekund, dygnet runt.

Värmepumpen består av två enheter: en inomhusdel och en utomhusdel. Energin hämtas från utomhusluften, ända ner till – 20ºC. Vid riktigt låga temperaturer ges tillskott via elpatroner i fem delsteg, vilket ger tilläggsvärme med sund ekonomi.


Den höga årsverkningsgraden, som är ett mått på värmepumpens effektivitet sett över hela året, innebär att du kan sänka dina uppvärmningskostnader med upp till 75 procent. 

Atria är marknadens enda värmepump som har alla vitala delar placerade inomhus, vilket ökar livslängden och gör att all värme kommer huset till godo.

Avfrostning sker automatiskt och endast vid behov, något som ytterligare sänker dina kostnader. 

Den inbyggda TWS-tekniken gör dessutom att varmvattenberedaren fylls på kortare tid med varmare vatten, mot vad traditionell teknik klarar av. Den höga temperaturen i beredaren ger dig extra mycket varmvatten då det blandas ut till den temperatur du får ut i varmvattenkranen.

Med tillvalet Thermia Online kan du styra din värmepump via internet. Skulle mot förmodan något behöva åtgärdas, får du automatiskt ett meddelande via e-post eller sms.

Den 10-åriga trygghetsförsäkringen gäller för hela produkten, de 6 första åren är kostnadsfria.

*) Testad enligt EN 14511 A+7W35 (inklusive fläkt, radiator- och köldbärarpumpar)

 

Thermia Atria Duo Optimum

Atria Duo Optimum är en variant av Thermia Atria Optimum. Det som skiljer de båda modellerna åt är att Duo-varianten har separat varmvattenberedare, och därför passar på ställen med låg takhöjd eller extra stort behov av varmvatten. I övrigt är det samma värmepump.

*) Testad enligt EN 14511 A+7W35 (inklusive fläkt, radiator- och köldbärarpumpar)

 

 

 

Thermia Atria

Luftvärmepumpen som hämtar energi ända ner till –20ºC

Atria är en effektiv och driftsäker luft/vattenvärmepump för dig som vill ha ett lättskött uppvärmningssystem med låg driftkostnad. Värmepumpen består av två enheter – en inomhusdel och en utomhusdel. Energin hämtas från utomhusluften, ända ner till – 20ºC. Vid riktigt låga temperaturer ges tillskott via elpatroner i fem delsteg, vilket ger tilläggsvärme med sund ekonomi.

Den höga årsverkningsgraden, som är ett mått på värmepumpens effektivitet sett över hela året, innebär att du kan sänka dina uppvärmningskostnader med upp till 75 procent.

Atria är marknadens enda värmepump som har alla vitala delar placerade inomhus, vilket ökar livslängden och gör att all värme kommer huset till godo.

Avfrostning sker automatiskt och endast vid behov, något som ytterligare sänker dina kostnader.

Den inbyggda TWS-tekniken gör dessutom att varmvattenberedaren fylls på kortare tid med varmare vatten, mot vad traditionell teknik klarar av. Den höga temperaturen i beredaren ger dig extra mycket varmvatten då det blandas ut till den temperatur du får ut i varmvattenkranen.

Med tillvalet Thermia Online kan du styra din värmepump via internet. Skulle mot förmodan något behöva åtgärdas, får du automatiskt ett meddelande via e-post eller sms.

Den 10-åriga trygghetsförsäkringen gäller för hela produkten, de 6 första åren är kostnadsfria.

*) Testad enligt EN 14511 A+7W35 (inklusive fläkt, radiator- och köldbärarpumpar)

 

Thermia Atria Duo

Atria Duo är en variant av Atria. Det som skiljer de båda modellerna åt är att Duo-varianten har separat varmvattenberedare, och därför passar på ställen med låg takhöjd eller extra stort varmvattenbehov. I övrigt är det samma värmepump.

*) Testad enligt EN 14511 A+7W35 (inklusive fläkt, radiator- och köldbärarpumpar)

 

 

 

Thermia Robust

Maximal prestanda och extra funktionalitetThermia Robust är det självklara valet för större fastigheter med avancerade värmesystem och extra höga krav på funktionalitet. Modellen finns i effektstorlekarna 20, 26, 35 och 42 kW. Den kan dessutom kaskadkopplas med upp till åtta maskiner för att på så sätt få ut upp till 336 kW (8x42 kW).

Thermia Robust har ett avancerat styrsystem som håller ordning på alla funktioner vilket ger dig både överblick och trygghet.

Full kontroll och komfort
Thermia Robust kan kommunicera med andra styrsystem. Den kan till exempel styras och övervakas via ett överordnat system som samlar all information på ett och samma ställe, exempelvis larm, hissar, ventilation med mera.

Med Thermia Robust går det att styra upp till nio separata värmesystem i fastigheten via 0-10V signal. Det kan till exempel vara radiatorer, golvvärme, fläktkonvektorer och uppvärmning av ventilation.

Med Thermia Robust kan du kyla vissa delar av fastigheten samtidigt som andra värms upp. Att värme och kyla produceras samtidigt kan utnyttjas på flera energisparande sätt, till exempel kan den kyleffekt som uppstår när lägenheter värms upp användas för att kyla butiks- eller lagerlokaler i samma fastighet.

Integrerad webbserver

Med Thermia Robust får du en integrerad webbserver som gör att du i realtid kan styra och övervaka värmepumpen var du än finns i världen. Den ger dig kontroll över alla inställningar som exempelvis larmhantering, drifthistorik och aktuella temperaturer.

Alla dessa funktioner underlättar vid driftoptimering, men kan också vara till stor hjälp om du skulle behöva support eller service. Uppstår ett larm får du, alternativt din installatör, automatiskt ett meddelande via sms eller e-mail. För den som har fastigheter på flera håll ger internetstyrningen stora möjligheter till effektivisering.

Thermia Robust kan även utrustas med Thermia Online, om bredband inte finns att tillgå.

 

Thermia Solid

Thermia Solid är fastighetsvärmepumpen för dig som vill få ut maximal prestanda och ha tillgång till de viktigaste funktionerna.

Maximal prestanda och låg investeringskostnad
Thermia Solid är fastighetsvärmepumpen för dig som vill få ut maximal prestanda och ha tillgång till de viktigaste funktionerna. En perfekt lösning för större fastigheter utan krav på specialapplikationer. Modellen finns i effektstorlekarna 20, 26, 35 och 42 kW.

Styrning för maximal effekt
Thermia Solid klarar att styra två separata värmesystem samtidigt. Den intelligenta styrningen gör att du enkelt kan hålla ordning på och styra de funktioner som ingår i systemet såsom tillsatsvärme, varmvatten, kyla och shuntgrupper. Den ser också till att driften hela tiden finjusteras efter rådande behov och förutsättningar, vilket ger maximal effektivitet och energibesparing.

Kan styras via Internet
Thermia Solid kan utrustas med en online-funktion som gör att du på distans kan styra och övervaka värmepumpen via Internet och trådlös kommunikation. Du får kontroll över värmepumpens alla inställningar som exempelvis larmhantering, drifthistorik och aktuella temperaturer, vilket underlättar vid driftoptimering, support och service. Uppstår ett larm får du, alternativt din installatör, automatiskt ett meddelande via sms eller e-mail.