Värmepumpar Alingsås - Frånluftsvärmepumpar & Luftvärmepumpar

frånluftsvärmepump alingsås värmepumpar alingsås

År 2001 grundades Greenpeak av två barndomsvänner i den gamla Frejakiosken i Sävedalen. Trots att vi än i dag håller till i Sävedalen med våra åtta anställda har vi expanderat något otroligt och som VVS-företag med värmepumpinstallationer som kärnverksamhet erbjuder vi värmepumpar ända ut i Alingsås. Vår kundkrets har sedan starten utökats till cirka 2000 installationer och vi installerar i dag mellan 120-200 värmepumpar per år och utfärdar alla slags VVS- och rörarbeten. Utöver värmepumpar och rörläggeriarbeten utför vi även service och entreprenader på både privata bostäder och större fastigheter. Vi är en stolt återförsäljare av Thermia och som vision har vi att vi ska fortsätta växa och utöka våra tjänster såsom service av värmepumpar.

Olika typer av värmepumpar

Det finns olika typer av värmepumpar och vad gäller luftvärmepumpar och frånluftsvärmepumpar varierar deras funktion en aning. Dessutom spelar omständigheterna och området en stor roll gällande vilken typ som passar just din bostad. Exempelvis kanske en frånluftsvärmepump passar bättre för bostäder i Alingsås, medan en luftvärmepump inte alls passar lika bra. Men det varierar som sagt mellan bostad och bostad och område och område.

Varför just värmepumpar är ett bra alternativ till energi beror på att de använder solen gratisenergi som lagras i luft, berggrund, mark och vattendrag. Detta gör den genom att hämta och utvinna värme på ett effektivt sätt. Genom en värmepump kan du spara upp till 85% av din uppvärmningskostnad. Vilken av dessa passar dig bäst? Kan det vara en luftvärmepump eller en frånluftsvärmepump?

  • Luft/luft - En luft/luft-värmepump hämtar energi från utomhusluften som den sedan omsätter till varmluft. Denna modell kan inte ge er varmvatten och fungerar dåligt vid låga temperaturer, den bör alltså ses som ett komplement till annan befintlig uppvärmning.
  • Luft/vatten - denna värmepump omsätter energi från utomhusluften till värme åt bostadens vattenburna värmesystem (element eller golvvärme). Modellen kan även producera varmvatten. Den ger ett heltäckande värmesystem.
  • Vätska/vatten - Den här värmepumpen hämtar energin från exempelvis berggrunden via en vätska som cirkulerar i en slinga. Värmen överförs sedan till husets vattenburna värmesystem. Modellen kan även producera varmvatten och är mer effektiv än en luft/vatten vid låga utetemperaturer. Denna värmepump gör att ni får ett värmesystem som är heltäckande.
  • Frånluft - Med denna modell så återvinns energi ur husets ventilationsluft och som sedan återförs till värmesystemet. Den är inte en variant som ger ett heltäckande värmesystem, men den ger istället möjligheten att spara pengar.

När du ska installera en ny värmepump i Alingsås ska du vända dig till oss på Greenpeak, vi hjälper dig hitta rätt värmepump till rätt pris.

Kontakta oss här

Besöksadress

GreenPeak

Tillfällavägen 15
SE-433 63 Sävedalen
Tel: 031 340 90 50
Fax: 031 26 66 77
E-mail: info@greenpeak.se

Vägbeskrivning

Klicka på kartan nedan så öppnas Eniro och visar en större karta.

Länkar