Värmepumpar i Göteborg

värmepump service göteborg värmepumpar göteborg

Vi på Greenpeak är ett VVS-företag med värmepumpinstallationer som vår kärnverksamhet. Sedan vi startades i gamla Frejakiosken i Sävedalen av två barndomsvänner år 2001 har vi utvecklats något otroligt och vår verksamhet har utökats till cirka 2000 värmepumpinstallationer. I dagsläget erbjuder vi 15 olika typer av värmepumpar från det väletablerade märket Thermia. Det kan handla om allt från luft-luftvärmepump till frånluftsvärmepump och alla värmepumpar kommer med en god service från våra åtta anställda här i Göteborg. För att fortsätta att utvecklas satsar vi väldigt mycket på att förnya och förbättra oss ytterligare för att säkerställa och bibehålla vårt goda rykte.

Varje år installerar vi mellan 120-200 värmepumpar och utfärdar alla slags VVS- och rörarbeten. Och utöver värmepumpar och rörläggeriarbeten utför vi även service och entreprenader på både privata bostäder och stora fastigheter. Så vare sig ni är ute efter en luftvärmepump med bra service här i Göteborg eller om det handlar om en ny luft luft värmepump i din bostad i närheten av Göteborg är det oss på Greenpeak ni ska kontakta!

Olika typer av värmepumpar

Att välja bland de olika värmepumparna är inte så lätt, eftersom det finns olika typer som passar olika bostäder och olika områden bättre eller sämre. Det alla värmepumpar har gemensamt är dock att de hämtar och utvinner värme från solen på ett effektivt sätt. Solen är nämligen källan till allt liv och dess värme ger mängder av gratisenergi som lagras i luft, berggrund, mark och vattendrag. Och använder ni en värmepump så kan din uppvärmningskostnad minska rejält - i vissa fall upp till hela 85%.

Hos oss finner ni 15 olika modeller - både i form av separata värmepumpar för samkörning med annan värmekälla eller som kompletta värmeanläggningar med värmepump, varmvattenberedare och allt som kommer därtill i samma enhet. Vi har dessutom frånluftsvärmepump som gör att du kan utnyttja energin i den luft du annars ventilerar bort. Vilken typ du än väljer och vilken typ som än passar dig bäst har alla Thermias värmepumpar gemensamt att de är utrustade med den tysta och effektiva scrollkompressorn.

Fundera själv på vilken typ som passar dig allra bäst; luftvärmepumpar, frånluftsvärmepump eller luft luft värmepump.

  • Luft/luft - En luft/luft hämtar energi från utomhusluften och omsätter den till varmluft. Den fungerar sämre vid låga temperaturer och kan inte producera varmvatten. Pumpen ska ses som ett komplement till annan uppvärmning.
  • Luft/vatten - Denna värmepump omsätter energi från utomhusluften till värme åt byggnadens vattenburna värmesystem (element eller golvvärme). Med denna typ av värmepump får du ett heltäckande system som även producerar varmvatten.
  • Vätska/vatten - Värmepumpen får energin från berggrunden, marken eller sjöbotten via en vätska som cirkulerar i en slinga. Värmen överförs sedan till det vattenburna värmesystemet i huset. Även denna modell kan producera varmvatten och är effektivare än luft/vatten vid lägre temperaturer utomhus. Söker ni ett heltäckande värmesystem så är detta ett bra val.
  • Frånluft - Återvinn energi ur husets ventilationsluft och återför den till värmesystemet. Det gör du enkelt med en frånluftsvärmepump. Den kan hjälpa er spara pengar, men ska inte ses som någon huvudförsörjare av värme eller varmvatten.

Oftast är beslutet om att investera i en ny värmepump ett stort sådant och bör därför tänkas igenom ordentligt. Framför allt ska man göra klart för sig vad olika pumpar kostar i längden och inte enbart stirra sig blind på en till synes hög installationskostnad. Vi har alla våra pumptyper tillgängliga i Göteborg, liksom service av värmepump.

Hör av er i dag för värmepump med service i Göteborg

Vi erbjuder den värmepump och den service du behöver ha till er i Göteborg. En frånluftsvärmepump kräver, liksom en luftvärmepump, duktiga installatörer för att få service och bli installerad på rätt sätt. Vi håller till i Göteborgstrakten och ni når oss enklast genom att fylla i vårt formulär här på hemsidan eller genom att ringa eller maila oss. Vi återkommer så snart vi kan med vår expertis och garanterar alltid dig som kund ett väl genomfört arbete tack vare gedigen erfarenhet och god kompetens.

Ta kontakt med oss på Greenpeak redan idag så hjälper vi dig med att hitta rätt värmepump åt dig i Göteborg!

Kontakta oss här

Besöksadress

GreenPeak

Tillfällavägen 15
SE-433 63 Sävedalen
Tel: 031 340 90 50
Fax: 031 26 66 77
E-mail: info@greenpeak.se

Vägbeskrivning

Klicka på kartan nedan så öppnas Eniro och visar en större karta.

Länkar